Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους (Αύγουστος 2019)


Από τις 18 έως τισ 28 Αυγούστου  , η Ενορία της Αγίας Τριάδος Πατρών επισκέφθηκε με μια ομάδα προσκυνητών για μια ακόμη φορά τους Αγίους Τόπους.
Πρόκειται πράγματι για σταθμό στη ζωή του κάθε ανθρώπου , αρκεί να συλλογιστεί κανείς ότι αυτά τα μέρη καθαγιάστηκαν απο την παρουσία του Κυρίου
Το πρόγραμμα πρέβλεπε αρχικά την ξενάγηση στο Όρος Θαβώρ, όπου ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία κατά την οποία προεξείρχε ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρως. Εκεί είχαμε την τιμή να δούμε το θαυμαστό γεγονός της καταβάσεως της αγίας νεφέλης κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας .
Τις επόμενες ημέρες το group  ξεναγήθηκε σε Ιερά Προσκυνήματα εντός της πόλεως των Ιεροσολύμων όπου τελέστηκε και η ιερά Αγρυπνία στον Παναγιο Τάφο στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως .
Οι Προσκυνητές περπάτησαν στην Οδό του Μαρτυρίου αρκετές φορές καθώς διέμεναν εντός της αρχαίας πόλης.
Επιπλέον  επισκέφθηκαν αρκετά προσκυνήματα όπως την Ι.Μ. του Τιμίου Προδρόμου,  του Τιμίου Σταυρού, το Φρέαρ του Ιακώβ , την Παναγία Σαίτανάγια , του αγίου γερασίμου του Ιορδανίτου κ. α.
Εν συνεχεία το πρόγραμμα εξελισσόταν στην περιοχή του όρους Σιναίου στο οποίο ανέβηκαν με θείω ενεθουσιασμό οι  προσκηνητές και την  Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης όπου φιλοενήθηκαν οι οι υπόλοιποι εκδρομείς.
Τέλος της Προσκυνηματικής Εκδρομής ήταν ο Τάφος της Παναγίας της Γεσθημανής , ημέρα που  πραγματοποιήθηκε  η λειτανευτική Της Πομπή προς τα Ιεροσόλυμα και το Ναό της Αναστάσεως και ετελέσθηκε η ακολουθία των Εγκωμίων.
 Βίντεο            :

Φωτό:



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.