Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

«Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν» (Παρ. ιθ´ 17)



Καλούμαστε και φέτος να εορτάσουμε το μεγάλο και ανεπανάληπτο μυστήριο της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού. Με την ενανθρώπιση του Χριστού η εκκλησία μας υπενθυμίζει τη μεγάλη θεολογική αλήθεια, ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος για να μπορέσει ο άνθρωπος να γίνει κατά χάριν θεός. Ασφαλώς τα Χριστούγεννα έχουν νόημα βαθύτατα πνευματικό, άγιο και σωτήριο. Γιατί μ’ αυτά δεν εορτάζουμε ένα οποιοδήποτε γεγονός, αλλά την ίδια την εμφάνιση, με σάρκα και οστά, του Θεού στη γη κι ανάμεσά μας. Μας τίμησε ιδιαίτερα με την επίσκεψή Του αυτή, υπέροχα, ανυπέρβλητα, μοναδικά, καθώς ένωσε την δική μας ανθρώπινη φύση με τη δική Του τη Θεϊκή. Έτσι έχουμε την εμφάνιση του Θεανθρώπου στην ιστορία. Την ένωση του κτιστού πλάσματος, με τον ίδιο τον Άκτιστο Πλάστη και Θεό. Σκοπός δε αυτής της Θείας παρέμβασης, είναι η Θέωση του ανθρώπου.Οπότε με τα Χριστούγεννα δεν κάνουμε τίποτ’ άλλο τελικά, απ’ το να ζούμε την αναδημιουργία μας, την ανάπλασή μας απ’ το κατάντημα στο οποίο μας οδήγησε η αμαρτία, ώστε να επανέλθουμε πάλι στην προτέρα μας κατάσταση. Ένα σημαντικό στοιχείο προετοιμασίας για την εσωτερική μας καθαρότητα είναι η ελεημοσύνη. Τα Χριστούγεννα μας υπενθυμίζουν τη φιλανθρωπία του Θεού για τον άνθρωπο. Ο Φιλάνθρωπος και Ελεήμων Θεός μας καλεί με την ενανθρώπισή Του να γίνουμε και εμείς φιλάνθρωποι και ελεήμονες.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες προς τους Ενορίτες μας για την συμμετοχή τους με την καταβολή του υστερήματός τους στα ερρανικά συνεργεία κατά τη διάρκεια του  Ερράνου που διεξήχθει σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2019 για τις ανάγκες του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού. 
Αλλά και μέγιστες ευχαριστίες εκφράζουμε προς εκείνους τους αδερφούς μας  που βοηθούν ποικιλοτρόπως καθημερινά το έργο της Στέγης Αγάπης της Ενορίας μας ” . 

Οι Ιερείς , 
Τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου
&  
 του Φιλοπτώχου Ταμείου 

του ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 

Σας εύχονται ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.