Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Ο Τριήμερος Εορτασμός του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πατρών (φωτoστυγμιότυπα)Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιερά κατάνυξη εορτάσθη η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην Πάτρα.
1.       Το Σάββατο το πρωΐ πραγματοποιήθηκε η Έξοδος της Ιερά Εικόνος προς προσκύνηση των πιστών .

Το απόγευμα  παραμονή της Πεντηκοστής ετελέσθη  πανηγυρικός Εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος  από τον  π. Ανδρέα Γεωργακόπουλο με τη συμμετοχή κληρικών και  λαικών της Μητροπόλεως  μας.

Το βράδυ τελέσθηκε η καθιερωμένη   μικρά Ιερά Αγρυπνία του Σαββάτου.

2.       Την Κυριακή  της  Πεντηκοστής  τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κύρηξε το Θείο Λόγο ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  π. Ανδρέας  Θεοδωράτος πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου .

3.       Το απόγευμα της Κυριακής της Πεντηκοστής  χοροστάτησε και μίλησε για της δωρεές του Παναγίου Πνεύματος  στη ζωή της Εκκλησίας  ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος  κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ ευλογίας της Αρτοκλασίας  .

4.       Το βράδυ ετελέσθη Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία  μετά Θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου  π. Αρτεμίου Αργυροπούλου  .

5.       Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ,  την Θεία Ευχαριστία ετέλεσε και ωμίλησε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος.


Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στη διαφορά μεταξύ της Ιουδαϊκής
Πεντηκοστής και  της Πεντηκοστής της Καινής Διαθήκης , την οποία εορτάζει η Αγία μας Εκκλησία. 

 Επίσης , στάθηκε στη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων για τις πύρινες γλώσσες και τη 
<< νηφάλιο μέθη>>.Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας προεχείρησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Γεώργιο Γιαννακόπουλο , Εφημέριο του Ιερού Ναού . Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ.Νεκτάριος Φαρμάκης , ο Βουλευτής  Αχαΐας κ. Ιάσωνας Φωτήλας ,ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας κ. Νικολόπουλος ,  ο Διοικητής του ΚΕΤΧ κ. Στυλιανός Καλαϊτζίδης , ο κ. Ανδρέας  Γκίζας Βοηθός Αστυνομικού Διεθυντή Αχαΐας , Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι και άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων , ενώ πλήθος Λαού κατέκλυσε τόσο τον Ιερό Ναό , όσο και τα πέριξ αυτού . 

6.       Στον Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος κατά την οποία έγινε ιδιαίτερη δέηση προς την Παναγία Τριάδα για την ενίσχυση και τον φωτισμό των διαγωνιζομένων μαθητών  στις Πανελλήνιες Εξετάσεις
Τέλος μοιράστηκαν στους υποψηφίους εικονίτσες της Αγίας Τριάδος .

Χρόνια πολλά , η Αγία Τριάδα να μας  Σκεπάζει !!!!


 6)Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στην Αγία Τριάδα .5) Δευτέρα Του Αγίου Πνεύματος (Αρχιερατική Θεία Λειτουργία).

 Ιερά Αγρυπνία Αγ. Πνεύματος .


4) Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Πνεύματος 3)Κυριακή της Πεντηκοστής (Εσπερινός Γονυκλισίας ).2) Πανηγυρικός Εσπερινός Πεντηκοστής (Σάββατο απόγευμα ).1) Έξοδος Ιεράς Εικόνος ( Σάββατο 6 Ιουνίου 2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.