Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ



Κεκλεισμένων των θυρών ετελέσθη την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πατρών προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 
 Στην σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το χωρίο "Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καί πεφορτισμένοι, κἀγώ ἀναπαύσω ὑμᾶς" και εν συνεχεία ετόνισε ότι ο Όσιος Αρσένιος ο Καππαδόκης από την παιδική του ηλικία αγάπησε τον Κύριο δόθηκε εις τον Κύριον και αυτή την αγάπη την έκανε πράξη μέσα από τους μεγάλους ασκητικούς του αγώνες. Αξιοποίησε τα όπλα τα πνευματικά κατά του πειρασμού που είναι η προσευχή, η νηστεία, η αγρυπνία και γενικότερα η ορθόδοξη άσκηση. Ο Σωτήρας Χριστός του χάρισε το χάρισμα δια πρεσβειών του να επιτελούνται θεραπείες ψυχών και σωμάτων για αυτό οι χριστιανοί και όχι μόνο που κατοικούσαν στα Φάρασα της Καππαδοκίας πήγαιναν στον Όσιο να τους Σταυρώσει με τον Τίμιο Σταυρό και με Άγια λείψανα και εθεραπεύοντο. 
 Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με την προτροπή και εμείς οι χριστιανοί του 21ου αιώνος να χρησιμοποιούμε τα ίδια μέσα που χρησιμοποίησε ο Άγιος Αρσένιος για τον αγιασμό και την σωτηρία μας. 
Τέλος ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς τους εφημερίους του Ιερού Ναού τις εγκάρδιες ευχές του Σεπτού Πατρός και Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα, θεοσκέπαστα και θεοφρούρητα.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.