Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Πατρινός Αρχιμανδρίτης ο νέος Επίσκοπος ΕυκαρπίαςΟ  Εφημέριος της Αγίας Τριάδας Πατρών  και νυν ηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης,  π. Ιερόθεος Ζαχαρής, εξελέγη παμψηφεί, μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, Επίσκοπος Ευκαρπίας.

 Ποιός είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Ζαχαρής, (Ιβηρίτης) 
Τέως Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πατρών ,
Απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών, χειροτονηθείς υπό του Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου.

Φωτο: 
Το σχετικό ανακοινωθέν για την εκλογή του κ.κ. Ιερόθεου αναφέρει τα εξής:

 «Συνήλθεν, υπό την προεδρίαν της Α. Θ. Παναγιότητος, η Αγία και Ιερά Σύνοδος εις την τακτικήν συνεδρίαν αυτής σήμερον, Παρασκευήν, 17ην Φεβροαυρίου 2017, προς εξέτασιν των εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένων θεμάτων.

 Κατ’ αυτήν, προτάσει της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, ψήφων κανονικών γενομένων υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου εν τω Πανσέπτω Πατριαρχικώ Ναώ, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κύριος Ιερόθεος Ζαχαρής, Ηγούμενος της εν Αστορία Νέας Υόρκης Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευκαρπίας»

 Τον π. Ιερόθεο τον θυμούνται οι Πατρινοί εκτός από την παρουσία του στην ενορία της Αγίας Τριάδας και από την περίοδο που είχε διατελέσει πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

 Είναι απόφοιτος της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είχε χειροτονηθεί αρχιμανδρίτης από τον αείμνηστο Μητροπολίτη πρώην Πατρών Νικόδημο, ενώ είχε διατελέσει και διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού «Λύχνος» της Μητρόπολης Πατρών.

 Επίσης υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και ως Σχολαρχεύων της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στο Άγιο όρος.

 Τυγχάνει ενταγμένος στο Μοναχολόγιο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους και είναι πνευματικό ανάστημα του γνωστού γέροντα, προηγούμενου της Μονής και συγγραφέα Βασιλείου Γοντικάκη. *Στην κάτω φωτ. ο νέος εψηφισμένος Επίσκοπος Ιερόθεος είναι μαζί με τον πρώην Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2015.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.