Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Η κηδεία της Προηγουμένης Μοναχής της Ι.Μ.Ελεούσης

Η Εξόδιος ακολουθία της Προηγουμένης Μοναχής Μακρίνης, την 18η Φεβρουαρίου 2017 τέλέστηκε στο καθολικό της Παναγίας της  Μονής χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντων του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου κ.Χρυσάνθου και  ιερέων της Μητροπόλεως .
Παρευρέθησαν αντιπροσωπείες Μοναστικών Αδελφοτήτων απ΄ όλες τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και άλλων Μητροπόλεων, ενώ, παρέστη πλήθος φιλομόναχων πιστών. Στο Ιερό Αναλόγιο ηγείτο η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Μπάλα, Γερόντισσα Μαριάμ.
Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης – που όπως είπε – από 16 χρονών παιδούλα αφιερώθηκε στον Θεό, και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκοπηδήματος Ηλείας. Σε ηλικία 54 ετών, περίπου, ήλθε με δύο δόκιμες μοναχές και εγκαταστάθηκε στην Ιερά Μονή Ελεούσης, προσφέροντας τεράστιο πνευματικό έργο στο Μοναστήρι και γενικώτερα στον αμπελώνα του Κυρίου. Λόγους αγαθούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος και στη νυν Γερόντισσα Μακαρία – αλλά και στα λοιπά μέλη της Αδελφότητος - για την αγόγγυστη συμπαράσταση στην δοκιμασία των τελευταίων ετών της μακαριστής Γερόντισσας, αλλά και για την προσφορά των στην τοπική Εκκλησία. Η ταφή της εκλιπούσης έγινε στον αύλειο χώρο της Μονής.

Φωτορεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.