Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Εκδημεία π. Γεωργίου Γιαννακόπουλου- Εφημέριου του Ιερού Ναού

 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΑΤΡΩΝ 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 

ΕΚΔΗΜΕΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας Αγίας Τριάδος Πατρών αναγγέλλουν την προς Κύριον εκδημία του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου πατρός Γεωργίου Γιαννακοπούλου, Εφημέριου του ως άνω Ιερού Ναού.
Mε άφατη οδύνη αποχαιρετούμε και δεόμαστε στον Κύριο για τον Ποιμένα της υπομονής, της αγάπης και της διαρκούς πνευματικής και κοινωνικής ανάτασης, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια τόσο πρόωρα και αδόκητα. Η Ενορία της Αγίας Τριάδος Πατρών θα θυμάται πάντα με χριστιανική αγάπη τον π. Γεώργιο Γιαννακόπουλο, τον ιερέα του Θεού και διάκονο του Ανθρώπου.   
Απευθύνουμε θερμά συλλυπητήρια στην Πρεσβυτέρα Παναγιώτα, στα δύο παιδιά του Αθανάσιο και Ελένη και στους λοιπούς συγγενείς!  
Από το θυσιαστήριο της Ενορίας που για σειρά ετών διηκόνησε θα δεόμαστε και θα προσευχόμαστε εσαεί στον Ενσαρκωμένο και Αναστάντα Ιησού Χριστό για την ανάπαυση του πατρός Γεωργίου. 


Ο π. Γεώργιος Γιαννακόπουλος, γιος των μακαριστών, ιερέα π. Αθανασίου Γιαννακόπουλου και της πρεσβυτέρας Ελένης, το γένος Φραγκοπαναγιώτη, γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Νοεμβρίου 1967. Αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών το 1986 και το 1991 εισήχθη στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. 

Στις 26 Αυγούστου 1990 νυμφεύθηκε την Παναγιώτα Τσιγάρα, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα, τον Αθανάσιο και την Ελένη. Εχειροτονήθη διάκονος επί αειμνήστου κυρού Νικοδήμου στον ιερό ναό Αγίας Φωτεινής Πατρών στις 18 Νοεμβρίου 1990 και ανέλαβε καθήκοντα στον ιερό ναό Παντανάσσης Πατρών. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου 1996 έλαβε τον 2ο βαθμό ιερωσύνης στον ιερό ναό αγίας Φωτεινής Πατρών και διορίστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Ιτεών. Στις 5 Μαΐου 2002 έλαβε το οφφίκιο του Οικονόμου στον ιερό ναό αγίας Ειρήνης Ρηγανοκάμπου και στις 23 Ιουλίου 2002 διορίστηκε στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πατρών σε αντικατάσταση του αιδεσιμ. π. Βασιλείου Φελούκα. 

Στις 5 Φεβρουαρίου 2014 κατόπιν εντολής του Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου ανέλαβε με πνεύμα ιερής διακονίας τις λειτουργικές και διοικητικές και λοιπές ανάγκες της ενορίας του Αγίου Λουκά Καμενίτσας της Δύμης. 

Επιπλέον από το 1997 διακονούσε λειτουργικά τον ιερό ναό Παναγία Βοήθεια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου Πατρών. Συνάμα, από το έτος 2009 διατέλεσε μέλος της Αντιαιρετικής Ομάδος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και από το 2004 πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου Αγίας Τριάδος Πατρών.  

Τέλος, έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ,στις 8 Ιουνίου 2020 , την κυριώνυμο ημέρα εορτής και πανηγύρεως του Ιερού Ναού.


ΕΚ ΤΟΥ ΝΑΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.