Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα στην Ενορία μας




Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκαν τα Χριστούγεννα στην Ενορία μας. 
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών ευσεβών χριστιανών. Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία και ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Γεννήσεως του Σωτήρος Χριστού τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία εν πληθούση Εκκλησία. Οι πιστοί προσήλθαν αυτήν την τόσο σημαντική ημέρα για την Χριστιανοσύνη και μάλιστα «ὄρθρου βαθέος» για να προσευχηθούν, να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και να βιώσουν την μοναδικότητα και την μαγεία της νύχτας που γεννιέται ο Χριστός και στην ταπεινή φάτνη, αλλά και στην ψυχή των ανθρώπων που τον αναζητούν και τον περιμένουν. 
 Στην ποιμαντορική του Εγκύκλιο,  που ανεγνώσθη από τον προίσταμενο του Ιερού Ναού, τονίστηκε η  σπουδαιότητα της εορτής της Ενανθρωπήσεως του Χριστού εστιάζοντας σε όλους τους λόγους για τους οποίους ήλθε ο Χριστός στον κόσμο. 
Ο π.Ανδρέας ευχήθηκε, τέλος, «ο Σαρκωθείς Χριστός να χαρίζει την ουράνια ειρήνη, τη χαρά και τον θείο φωτισμό στις ψυχές όλων των ανθρώπων που βιώνουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας και, όπως ανατέλλει ο Ήλιος της Δικαιοσύνης, έτσι να ανατείλει και ο ήλιος τηςΕλπίδας και της αισιοδοξίας».

 

   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.